Поредно нападение на питбул над малко куче.

За това разказа потребител във фейсбук групата "Групата на Овча Купел 1,2 и стара част". По думите му той е станал очевидец на кървавото нападение, станало на 19 юни вечерта.

"Към 20:30 на чешмичката на "Монтевидео", един огромен питбул, воден от жена без намордник, захапа померан, воден от двойка с малко дете, и започна да го души.

За съжаление не успяха да го отърват от захапката, въпреки, че 10 човека бяха скочила върху него и собственика на померана го биеше с юмруци.

От блока слезе момче и го напръска с лютив спрей и едва тогава питбулът пусна.

Кутрето беше неподвижно, но все още дишаше, когато тръгнаха към ветеринарна клиника", разказа човекът, който добавя, че и двете кучета са били на каишка, но питбулът е дръпнал собственичката си и тя не е успяла да го удържи

От коментарите стана ясно, че малкото кученце не е оживяло, а количката с бебето дори се е обърнала и паднала.

"За съжаление кученцето ни не оцеля.. Нямаме думи, с които да изкажем безхаберието и изобщо цялата ситуация...

Количката с бебето също така падна на пътя и слава Богу, че бебето след посещение в "Пирогов" се потвърди, че е добре.

Със сигурност няма да оставим нещата така, полицията беше уведомена, ще се пусне жалба, както и всички съседи от сградата ни ще ни подкрепят в изгонването на това куче, което застрашава всички и се оказа, че това е пореден случай със същото такова!", проплака собственичката на померана.

"Така е като комплексарите си купуват питбули после решават, че не им се занимава да ги гледат и ги дават на бабите си, които не могат да ги контролират и ги извеждат без намордници";

"Дайте да се събираме на протести да я забранят тази порода и у нас бе хора !!!! Това е безумие !!!";

"Надявам се помиярът да бъде приспан, собственичката на съд задължително" - гласят само част от мненията на коментиращите.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света