Турист, пострадал при преход от хижа „Иван Вазов“ към Рилския манастир, беше спасен от отряд на Планинска спасителна служба - Благоевград вчера. За успешната акция по свалянето на пострадалия мъж до Рилския манастир съобщиха спасителите на страницата си във Фейсбук.  
Мъжът, който наранил глезена си след като се подхлъзнал при слизане по пътеката под връх Баучер, е транспортиран за лечебно заведение в София.Ето и разказа на планинските спасители публикуван във Фейсбук:

„На 08.07.2016г, получихме сигнал за пострадал турист. При придвижване от х. “Иван Вазов“ към Рилски манастир турист обут с летни маратонки се подхлъзва при слизане по пътеката под връх Баучер. Наранен е глезена на десния му крак и не може да продължи да се придвижва сам. Шест човека от отряда го транспортирахме до Рилски манастир, а оттам в лечебно заведение в София.

Не забравяйте, че добрата екипировка е не само по-удобна,но и по-безопасна, когато е подбрана според спорта или дейността ,които упражняваме.

Планинската застраховка също прави престоя на туристите в планината по-спокоен,защото никой не е предпазен на 100 процента от непредвидени инциденти“, пишат на страницата си в социалната мрежа спасителите от Благоевград, цитирани от Е-79.