"Очаквахме, че някой ден това ще се случи", разказа пред репортер на БЛИЦ Елица Иванова, една от десетките пострадали сред живеещите в съседство с нашумялото мутренско заведение "Неро". "Спалните ни гледат към заведението, чу се страхотен гръм, леглата ни подскочиха и върху нас се изсипаха потрошени стъкла. Целият блок потрепера", разказва жената. Тя се окопитила, грабнала детето и хукнали към банята в очакване на втора бомба. "Беше точно 1 часа. Мисля, че няма начин да не е отмъщение", разсъждава съседката.
Пред входната врата на бар “Неро” в района на бул. "Витоша" и ул. "Янко Забунов" тази нощ избухна самоделно взривно устройство, по първоначални данни - с тротилов еквивалент 400 грама.
Очевидци на взрива твърдят, че вероятно целта е била да се сплаши Николай Методиев - Пилето. Заведението работи до 23 часа, но клиентите обикновено оставали докъм полунощ. После персоналът чистел. 
Слабовато момче оставило пакета с взрива, точно когато охранителят на заведението отишъл да изхвърли боклука в контейнерите на около 50 метра от входа на бара. Гардът го видял, но не успял да реагира, тъй като пакетът се взривил след около 30 секунди. Взривната вълна била толкова силна, че той паднал назад и не успял да види накъде избягал бомбаджията.
Николай Методиев - Пилето е спряган за един от големите контрабандисти - не само на пилешки бутчета, откъдето идва прякорът му, но и на други стоки, основно китайски. В момента той е подсъдим заедно с още 19 митничари и тираджии, но процесът зацикли заради процесуални пропуски. Той нашумя и като плейбой, без който не минава нито едно ВИП-парти.
Близки на Пилето предполагат, че той вероятно е бил заплашван още миналата година. Тогава Методиев затворил заведението под претекст, че се нуждае от ремонт. Междувременно редовната му клиентела се разцепила на две групички, като част от тях сега демонстрират престъпното си благополучие в заведение на бул. “Витоша” 160.
Текст и снимки: Поли БОЯНОВА, БЛИЦ