Петима от пострадали в тежката катастрофа вчера край Петрич са в стабилно състояние, съобщиха от Многопрофилната болница за активно лечение „Рокфелер". Общо девет души бяха ранени, а двама загинаха при катастрофата вчера вечерта край Петрич.
Най-тежко е състоянието на 35-годишна жена, която е с множество травми по цялото тяло. Ранените 19-годишни момчета, пътували в катастрофиралия автобус на петричката фирма „Транзит експрес", са в неврохирургия със сътресение на мозъка и с порезни рани. Там се лекува и 15-годишно момиче от село Първомай. Другите двама ранени – Райна Александрова от София и Иван Аличев от Петрич все още са в болницата в Сандански.
Иван Сяров, на 35 г. от Петрич, е загиналият водач на катастрофиралия автобус. Той е работник в известната в Петричко превозваческа фирма "Транзит експрес". Вторият загинал шофьор е 33-годишният Цветан Иванов от София. Той е работил във фирма, чиято адресна регистрация е в Елин Пелин, и е катастрофирал със служебния камион.  Снощи камионът по неизвестни причини навлезе в платното на автобуса и се заби в него.  По първоначална информация и двамата водачи са карали с висока скорост. /БЛИЦ