Здравословното състояние на българските военнослужещи, пострадали вчера вечерта при ракетно нападение на летище „Кандахар”, Афганистан, е стабилно. Оказана им е спешна медицинска помощ в канадската военно-полева болница в базата на летището, съобщиха от Министерството на отбраната.
На редник Стойчо Демирев, който е наранен в дланта на дясната ръка, е извършена операция за укрепване на костта. Предстои медицинските органи да преценят налага ли се транспортирането на пациента до болницата в Ландщул, Германия, с оглед на по-продължително лечение. На сержант Делчо Митев, който бе наранен в десния крак и има счупване на тазобедрена кост, също е направена операция за обездвижване. Предстои транспортирането му до болницата в Ландщул, Германия, за по-нататъшно лечение. При транспортирането, военнослужещите ще бъдат придружавани от заместник-командира на 3-та охранителна рота капитан Пламен Кънчев. Военномедицинска академия – София организира изпращането на лекар от състава на академията в болницата в Ландщул, който ще участва в лечението и възстановяването на пострадалите военнослужещи.
На редник Демирев и сержант Митев бе осигурена възможност за телефонна връзка с близките.
Агенция БЛИЦ припомня, че ефрейтор Стойчо Демирев Демирев и сержант Делчо Димитров Митев от 4-та охранителна рота на българския контингент в Афганистан  пострадаха при ракетно нападение срещу летище Кандахар. Инцидентът стана вчера в 19.33 часа българско време. /БЛИЦ