Ураганен вятър, придружен с проливен дъжд и градушка, нанесе тази нощ сериозни щети в Русенско. Блокирани бяха пътища, населени места останаха без електричество.

Проблеми има и с железопътния транспорт. От хидрометеорологичната станция съобщиха, че в Русе тази нощ са паднали 28,6 л/кв. м дъжд, а скоростта на вятъра е достигала до 122 км/час. Бурята е продължила около час. Областният управител на Русе Галин Григоров обясни, че към момента ситуация в областта все още е усложнена. Около 30 населени места в региона са без ток. Най-сериозна е обстановката в община Иваново.

Там всички села са без електричество. В половината населени места в община Бяла също няма електрозахранване. Заради паднал далекопровод между Русе и село Червена вода ток няма и в няколко населени места в община Русе. Екипи работят по отстраняване на авариите, като се очаква до края на деня електрозахранването да бъде възстановено. В региона има унищожени земеделска продукция, зеленчукови градини и лозови масиви, а в отделни населени места са нанесени щети по покриви на къщи, счупени са и прозорци. Кметът на Две могили Божидар Борисов обясни, че ситуацията в общината се нормализира.

В село Бъзовец голям бор се е наклонил и се е подпрял на църквата, като днес ще бъде отстранен. При първоначалния оглед не са установени сериозни щети по храма. Затруднено е било и движението на влакове в региона заради паднали дървета, съборени стълбове и прекъсната контактна мрежа. Към момента пътниците, които пътуват от Русе към Горна Оряховица и обратно, се извозват с автобуси до и от гара Иваново. Някои влакове се движат все още със закъснение.