Двама души загинаха, а един човек се издирва, след като мощните порои, ударили Южна Франция, предизвикаха мащабни наводнения, съобщава АФП.
 

 
Тялото на едната жертва е открито в селце в региона Вар на Средиземноморското крайбрежие на страната. Второ тяло – на мъж на около 50-годишна възраст, е било открито в колата му, която била отнесена от придошлите води в селцето Кабас.
 
 
Мъж на около 70 години беше обявен за изчезнал в селцето Сен Антоан дю Вар, след като излязъл от дома си посред нощ в най-големия порой.
 
От петък департаментите Алп Маритим и Вар са тежко засегнати от проливни дъждове и бури, които причиниха високи приливни вълни в крайбрежните райони. Според местните власти дъждовете са били с „исторически“ интензитет и нанесените от тях щети ще са „значителни“.

 
В някои части на департамента Вар само за денонощие е паднало количество дъжд равно на три месеца валежи.

Няколко реки в региона на Югоизточна Франция излязоха от коритата си в следствие от обилните дъждове и причиниха огромни щети и наводнения, които пометоха близките градове и отнесоха дървета и автомобили със себе си.
 

Според френските метеорологични агенции, дъждовете ще са по-малко обилни в следващите часове и не се очакват още наводнения на този етап. Министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер ще посети по-късно департамент Вар, за да се срещне с пострадали от наводнението, както и със служители от спасителните служби.