Паднало дърво затвори временно пътя към хижа Алеко. При инцидента няма пострадали. Група от 20-30 мъже успяха да разчистят мястото и движението беше отпушено, пишат от Природен Парк "Витоша" на страницата си във Facebook.Читатели на БЛИЦ съобщиха и за паднали дървета в района на гара Владая. Там бурята е прекършила дървета, паднали на пътното платно, заради което се е образувало задръстване. 

Опасни ситуации заради времето имаше днес в цялата страна.

Проходът „Петрохан“ е затворен за снегопочистване и паднали клони. Това стана ясно на извънреден брифинг по темата за пътната обстановка на МВР и пътната агенция.

Най-тежка е обстановката в Северозападана България, основно в Област Видин и Монтана. 

Той ще бъде отворен утре, а снеговалежът се засилва, каза председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски.

Снегокалипсис в Шуменско! Снегът троши наред, пътищата са блокирани СНИМКИ

По високите места и проходи започва почистване против заледяване, добави той. 

Пътят за Рилския манастир е затворен за всички МПС-та, имаме информация за частични свличания на земна маса в Искърското дефиле и в района на Монтана, но се отстраняват без да бъдат затваряне пътни артерии, каза още Терзийски. 

Той предупреди, че при усложняване на зимната обстановка, може да се наложи затваряне на пътища за почистване.

"Нека всички водачи на МПС да бъдат особено внимателни, тъй като се очаква валежите да продължа", призова министър Терзийски. 

"Около 430 патрули на КАТ ще са на терен тази нощ", допълни той.

Искам да се обърна към водачите - да спазват нормалните мерки за безопасност: хубави зимни гуми, незамръзваща течност за чистачки и най-важното - нека да пазим пешеходците на пътя, когато се стъмва рано", заяви вътрешният министър Христо Терзийски.

"Екипите са на терен - 251 машини работят в Северозападна България. Разпоредил съм да започне обработка против заледяване по високите места и проходите", съобщи от своя страна председателят на Агенция "Пътна инфраструктура" Георги Терзийски.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ