Бургаско семейство е блокирано от няколко часа на летището в Денпасар, столицата на остров Бали, заради изригналия вулкан Агунг. К.Х. и А. Х. са на острова, а с тях е и дъщеричката им. 
„От тази сутрин са отменени всички полети. Вчера вулканът изригна и е въведено извънредно положение. Ние сме единствените българи тук. От авикомпанията ни казаха, че има вариант на ни прехвърлят от Денпасар до Джакарта с автобус, а след това катарската столица Доха. Пътуването с автобус ще ни отнеме поне 12 часа по изключително тежък маршрут, а ние сме с малко дете и не искаме да му го причиняваме”, разказаха те от летището.

Бургазлиите благодариха на българския консул в Индонезия Александрина Гюрова, която през 15-ина минути им се обажда с актуална информация и поддържа непрекъсната връзка с тях, пише "Флагман". 

Семейството ще остане на терминала до утре сутринта, за да видят дали ще се възстановят полетите и да отлетят с първия възможен.

Припомняме, че вчера изригна вулканът Агунг и предизвика паника на екзотичния остров. 

Бургазлиите разказаха, че тази сутрин от хотела им са раздали маски понеже във въздуха имало финни прахови частички и са ги посъветвали да не ги свалят като са навън.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ