Тропическата буря „Янос“ удари Южна Гърция като носи със себе си проливни дъждове и силен вятър. Властите още от преди дни предупреждаваха, че се очакват наводнения и прекъсвания на електрозахранването в следващите два дни.

Както БЛИЦ писа циклонът вече достигна остров Закинтос, а първите наводнения са факт на о. Кефалония.

Има силни ветрове и много бурно море. Част от фериботите са спрени от движение, а училищата остават затворени в областите, които се очаква да бъдат най-силно засегнати.


Очакванията са средиземноморският циклон „Янос“ да засегне предимно Западна Гърция, островите в Йонийско море, област Атика, Пелопонес, може да достигне и остров Крит.

В социалните мрежи вече се споделят снимки и видеа от стихията, а под тях българи коментират каква е обстановката при тях.Ето част от разказите на сънародниците ни:
Maria Iliopoulou Положението и в Закинтос,Итаки,и Пелопонисо също не е розово


Ceca Duncheva Maria Iliopoulou А в Патра

Mladen Nachkov Като гледам радарите ще мине и през Патра и ще завърти на юг към Пелопонес. Левкада и най-вече Корфу остават в периферията.

Maria Iliopoulou Mladen Nachkov
През Левкада мина,но тук в Патра вали спокоен поливен дъжд.
Дано го задържи така,че шест месеца капка не сме виждали

Maria Iliopoulou Ceca Duncheva
В Патра за сега е спокоен поливен,дано следобед не се влоши


Огън Вода Аха. Дъжда продължава да си вали. Водата на места е до колене, ток за сега нямаме. Има доста обърнати и разрушени яхти. Но от към Ласи предполагам ще е доста зле.


Diana Baz Рано тази сутрин ветроходците на Кефалония са замервали 97 възела на места (180 км/ч). Можете сами да ги питате колко лодки има потопени, защото са си мислели, че моделите са пресилени...", гласят част от тях.