Силен дъжд валя над София в събота вечер. Имаше силен вятър и гръмотевици.

Наводнени са сгради и улици. Подадени са 18 сигнала за паднали дървета и 18 сигнала за наводнени къщи в Банкя и Абдовица, съобщи директорът на Аварийна помощ към Столична община Красимир Димитров.

Камион за боклук се обърна в центъра до Министерството на земеделието. На място екипи се опитваха да изправят машината. Няма пострадали при инцидента. Движението на превозни средства в района бе временно забранено.

Синоптик от НИМХ бие тревога: Опасно време връхлита България! КАРТА


Бурята причини наводнения в редица райони на столицата и доведе до затруднения в трафика. Наводнен беше и подлезът на Министерския съвет. Следят се нивата на реките, които минават през града.

Градският транспорт се движеше навсякъде по обичайните си маршрути. По-рано паднало дърво наложи промяна на маршрута на трамваите по линия 6, съобщиха от Столична община.

Екипи на пожарната и Аварийното звено на общината отстраняват щетите и следят обстановката в града.

В Северозападна България също се изляха поройни дъждове, а в някои райони паднаха и градушки.

Над 20 литра на квадратен метър дъжд бяха регистрирани в Монтана. В града има наводнени улици. Имало е и закъсали автомобили.

Във Вършец бурите също причиниха проблеми - наложило се е да бъдат отводнени няколко къщи.

Поройният дъжд във Враца пък е разкъртил част от улица. В социалните мрежи са публикувани снимки, на които се вижда как асфалтът е повдигнат и начупен точно по средата на пътното платно.

Градушка е паднала в района на Криводол, но щети няма. В общината силните пориви на вятъра са съборили дървета.

Силен дъжда валя и в Пловдив.

Прогноза за опасни явления има и за днес. Отново в следобедните часове се очакват интензивни локални валежи с гръмотевици и градушки в западна и части от централна България.