Нова мощна буря удари Северозапада! Силен вятър, пороен дъжд, много мълнии и градушка на места стъписаха хората. В социалните мрежи се появиха и кадри от стихията.

Във Враца пороят, придружен с едри парчета град, съсипа реколтата на няколко от земеделците край града. Много изпочупени дървета има по пътя към Оряхово.


Снимка: БЛИЦ 


Снимка: БЛИЦ 


Снимка: БЛИЦ

В Плевен мощната стихия е повалила цял билборд върху две коли.


Силна буря удари за пореден път в Кърджали - градушка в размерите на бобови зърна се изсипаха в града, пише "Дарик".


Снимка: Дарик

 


Снимка: Дарик

В центъра на града дърво се стовари до лек автомобил. Булеварди и улици са наводнени, има закъсали автомобили. 


Лошо време идва и към София. Дъжд, придружен със силен вятър вилнеят в столичния град.

Както БЛИЦ писа мощна буря се изви и вчера над София. Стихията дори отне човешки живот. Излет на палатка край езеро в Долни Богров е завършил със смъртта на 55-годишен софиянец по време на бурята снощи. Върху него се е стоварил огромен клон от дърво, прекършен от ураганния вятър, съобщава trafficnews.bg.  

Мъжът е издъхнал на място, а 50-годишната жена, която е била с него, е откарана в тежко състояние с множество травми в областта на главата в софийската болница "Св. Анна".

Прогнозата на синоптиците за днес бе за опасно време в над 10 области.

Бури вилнеят и на Балканите. Полицията в Хърватия съобщи днес, че германски гражданин е получил изгаряния, след като е бил ударен вчера от мълния близо до Загреб. Други двама души са в шок след този инцидент, но без видими наранявания, уточни полицията.

Бурята е засегнала и хърватското адриатическо крайбрежие. Паднали дървета са блокирали пътища, причинени са повреди в електрозахранването и са наводнени улици в района.

Сръбската държавна телевизия съобщи, че дърво е паднало върху 54-годишен мъж в Южна Сърбия, който е получил сериозни гръбначни наранявания. При същия инцидент е била леко ранена и неговата съпруга. Градушка, силни ветрове и дъждове са причинили сериозни щети в някои части на страната.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
 

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната.