Шефът на руския хидрометеоцентър Роман Вилфанд заяви, че заплахата от мощния ураган "Ирма" е най-голяма за град Санкт Петербург в американския щат Флорида, предават световните информационни агенции.

"Направлението на главния удар на "Ирма" е точно към град Санкт Петербург и това действително ще бъде страшен удар", смята шефът на Хидрометеоцентъра на Русия. 

Ураганът "Ирма" се насочва към американския град Санкт Петербург, сочат данните и на Националната метеорологична служба на САЩ. В интервю за Fox News кметът на Санкт Петербург Рик Крисмън призова жителите, които все още не са успели да си намерят укритие да направят всичко възможно, да укрепят домовете си. 

Експертът по моделирането на последствията от стихийни бедствия Чък Уотсън обяви от своя страна, че щетите от урагана "Ирма" във Флорида може да надхвърлят 200 милиарда долара, предава Bloomberg.

Според Уотсън ликвидирането на последствията от урагана може да струва на властите $135 млрд., а като се отчетата различните икономически загуби, то общатата стойност на възстановяването на щата може да надмине $200 млрд.

По-рано губернаторът на щата Тексас Грег Абът заяви, че щетите от урагана "Харви" може да достигнат $150—180 млрд.

St. Petersburg, Сейнт Питърсбърг е град в окръг Пинелас, Флорида, Съединените американски щати. Разположен е на брега на Мексиканския залив, на 20 km югозападно от центъра на Тампа. Населението му е около 249 000 души (Уикипедия).

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ