За пореден път небето се отвори и се изсипа порой над Пловдив. Още в късния следобед около 16 часа тъмни облаци бяха надвиснали над града под тепетата. Коматевският възел е наводнен, водата стига до бронята на колите, пише Марица бг.

В социалните мрежи пък коментират, че автобусите градският транспорт пътуват по обходни маршрути, за да не минават през Коматевския възел. Там вече е закъсал един автобус.
 

Рогошко шосе и Кючук Париж също плуват под вода. Пълна с вода е и дупка на пътя, която се намира до старческия дом. В интернет се появи и клип, който показва как вагон на БДЖ е наводнен. Заради пороя се е образувала тапа на бул. Шести септември.

Междувременно започнаха и коментари в социалните мрежи за пороя. Хората са категорични, че вината за наводненията е на кмета, защото не били предприети мерки за предотвратяването им.

Силен дъжд предизвика бедствено положение и преди няколко дни, когато стихията удави целия град. Дъждът тогава наводни булеварди, подлези, паркове и дори ниските етажи на някои къщи. Освен това беше отнесен и покрив на жилищна сграда в центъра на града.