Островите в Йонийско море и западната част на континентална Гърция трябва да се подготвят за нови бури, започващи в петък вечер и продължаващи до събота, съобщи националната метеорологична служба EMY, предупреждавайки за силни валежи и вятър, достигащи скорост от 8 по скалата на Бофорт, пише електронното издание на гръцкия вестник Kathimerini.

EMY заяви, че новият валежен фронт ще нахлуе от югозапад, като ще удари Йонийските острови - които скоро пострадаха и от циклона „Янос“, както и областта Епир в петък вечерта. След това влажното и бурно време ще се разпространи на североизток до Македония и Тракия в събота, като вероятно ще удари Тесалия, където четирима души загинаха при наводнения, причинени от „Янос“.

Междувременно Агенцията за гражданска защита предупреди жителите и посетителите в тези части на страната, засегнати от бури, да не излизат навън без основателна причина и да се въздържат от ненужни дейности на открито или в морето, пише "Фокус". 

Те също така се приканват да предприемат мерки за каналите и отводнителните улеи на терасите и балконите си, за да защитят своите имоти от наводнения и да обезопасят всички предмети, като сенници, които могат да бъдат повредени или да причинят нараняване в резултат на силен вятър.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ