Земетресение разлюля в неделя в 22.53 ч. местно време района на турската столица Анкара. 

По данни на дирекцията за извънредни ситуации и борба с природни бедствия към Министерския съвет (AFAD) трусът е бил с магнитуд 4.5 по Рихтер, а епицентърът му е в район Каледжик, на 12 км от центъра на столицата, пише "Марица".


 
Обсерваторията Кандили в Истанбул също сподели данни за земетресението в Анкара, но съобщи за интензивност на земетресението 4,7 на дълбочината 6,7 км.  

Областния управител на Анкара Васип Шахин и министърът на околната среда и градоустройството Мурат Курум първи направиха изявление относно земетресението и обявиха, че засега няма информация за жертви или пострадали. Няма и данни за сериозни щети. 


 
След земетресението изявление даде и кметът на Анкара Мансур Яваш. „Земетресение с магнитуд 4.5 в Анкара притесни всички ни.  Нашите екипи са на постовете си и водят разследване за определяне на щетите.  Можете да се свържете с нас на аварийния телефон. До момента нямаме сигнали за поражения. Ние следим развитието“, каза той.
 
След земетресението от община Калечик където бе епицентърът, обявиха: „Земетресение с магнитуд 4,7 стана в нашия район. Няма проблеми в нито една част на Каледжик. Нашите екипи са започнали необходимите разследвания и проучвания в района.  Изпращаме пожеланията си на всички наши граждани да са добре“.

Земетресението бе усетено в широк район и в съседните населени места. Много хора, притеснени след труса, напуснаха домовете си и излязоха по улиците въпреки продължаващия комендантски час, прилаган като част от борбата срещу коронавируса.