Силна снежна буря връхлетя днес северните и крайбрежните райони на Япония, като отнесе покриви, наводни домове и предизвика нарушения на транспорта. На северния остров Хокайдо бурята причини наводняване на жилищни сгради, а вятърът на места достигна скорост между 135 и 162 км/ч.
 

Японската метеорологична служба предупреди за "най-силната виелица от години" в някои части на острова и призова местните жители да не излизат навън.Метеоролозите също така предупредиха за обилен снеговалеж, високи вълни, силни ветрове и нарушения на транспорта в североизточната част на страната и районите по крайбрежието на Японско море.

 

В региона Хокурику и на североизток се прогнозира до 60 сантиметра сняг в следващите 24 часа, а на Хокайдо - до 50 сантиметра.

Почти 600 училища бяха затворени на Хокайдо. На острова и в североизточната част на Япония бяха отменени около 70 полета и беше спряно движението на много влакове.

Зимната буря се разрази три дни, след като североизточната част на страната беше засегната от земетресение с магнитуд 7,3, при което бяха ранени над 150 човека, а милиони останаха временно без електричество.