Бурята „Пенелопе“ донесе поривисти ветрове, интензивни валежи и наводнения в части на Гърция, предава електронното издание на атинския вестник Kathimerini, цитирано от "Фокус"

Към настоящия момент времето оказва влияние главно в централните региони на страната и на полуостров Пелопонес, като най-сериозни проблеми са регистрирани в планинския район Аграфа.

Няколко свлачища са регистрирани до моста на Палеокария, които са блокирали пътищата до три села. На запад в района на Агринио се съобщава за преливане на реки, вследствие на което има наводнени пътища и къщи.

„Пак се наводнихме и не можем да се приберем в къщите си. Тези, които носят отговорността за тази ситуация се крият, защото не се чистят коритата, не се строят пътищата“, заяви жител на село Зевгараки пред местен новинарски сайт, цитиран от ежедневника.

„Ние затъваме, но тях не ги интересува. Сещат се за нас само покрай избори,“ допълни той. Свлачища и наводнения също са регистрирани в регионите Илиа и Аркадия. Според гръцката метеорологична служба, дъждовете и бурите ще продължат до сряда, удряйки най-вече южните, а по-късно и северните части на Егейско море. Прогнозата предвижда снеговалеж за централните и северните планински региони.