Една от жертвите на опустошителното земетресение, което удари Албания, е пряко свързана със семейството на премиера Еди Рама.
 

24-годишната Кристи Печи, която е намерена мъртва, e приятелка на сина на премиера – Грегор Рама, съобщава италианският сайт Blitz Quotidiano.
 
Двамата млади са двойка от няколко години, но само близки приятели знаели за  връзката им. Момичето бе намерено в руините на 6-етажна сграда, която се срути в Дуръс.
 
Според нейния профил във Фейсбук тя е завършила университета в Тирана със специалност дерматология.
 
Грегор Рама винаги е стоял далеч от медиите и новината за смъртта на приятелката му вероятно нямаше да се разбере, ако самият той не беше написал в „Инстаграм“, че е изгубил „близък за мен човек“ при земетресението.
 
„Той загина заедно с брат си, майка си и баща си. Цялото семейство е погубено. От развалините бяха извлечени само две тела“, разкри приемиерският син.
 
Всъщност първо са извадени телата на Кристи и баща ѝ, а по-късно и на майка и брат ѝ.
 


Броят на жертвите на опустошителното земетресение от 6,4 по Рихтер в Албания достигна 35.
 
Сеизмологът Ламбро Дюни заяви, че трусът е изместил целия град Дуръс с най-малко 10 см, съобщава Albanian Daily News. Според него, това е съвсем естествено, тъй като земетресението е било изключително мощно.
 
Освен това сеизмологът предупреди хората, чиито домове са повредени, да не влизат в тях докато не приключат проверките за тяхната безопасност.
 
Превод и редакция: БЛИЦ