Появиха се драматични кадри от премеждието на принц Уилям и Кейти Мидълтън при посещението им в Пакистан. Самолетът на кралските военновъздушни сили „Вояджър“ трябваше да кацне на летището в Исламабад, но в последния момент се върна в Лахор от съображения за сигурност, съобщава „Дейли Мейл“.
 

По това време над Исламабад се разразила свирепа гръмотевична буря. Кралският самолет попаднал в ужасна турбуленция. Кадрите показват как машината се тресе, а пътниците вътре са се вкопчили в седалките, за да не изпопадат.
 
Принц Уилям, обаче, запазил хладнокръвие и обиколил самолета, за да провери дали всички да добре. Той дори се пошегувал, че заради турбуленцията си разлял водката с тоник.
 


Пилотът опитал на два пъти да приземи машината на две различни летища, но в крайна сметка бил принуден да се върне обратно в Лахор, откъдето излетял.
 
Репортерът Ник Диксън, който бил на борда, разказа: „За нещастие летяхме в ужасна буря. Имаше мощни гръмотевици, отвън плющеше и гърмеше. Беше много страховито“.
 
„Когато вече се приземихме, принц Уилям дойде бързо при нас да провери дали сме добре. Като пилот той явно не се притесняваше и дори се пошегува, че турбуленцията го накарала да си разлее водката с тоник“, добавя той.


 
„Пилотът кръжа около час, но мълниите и турбуленцията бяха толкова силни, че трябваше да се върнем“, написа в Туитър кореспондентът на „Дейли Мейл“ Ребека Инглиш.
 
„Малцина от нас са преживявали такава турбуленция“, допълва тя.

Превод и редакция: БЛИЦ