Министърът на вътрешните работи Младен Маринов посети Велико Търново, където се запозна на място със създадената организация и предприетите действия от екипите на пожарна и полиция. Заедно с директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Николай Николов,  директора  на РДПБЗН – В.Търново комисар  Красимир Кръстев, директора на областната дирекция старши комисар Димитър Машов , кметът Даниел Панов и областния  управител  проф. Любомира Попова той направи оглед на районна след обилните валежи.

След инспекцията по поречието на река Янтра и наводнения двор на храма „Свети 40 мъченици“, министър Маринов обобщи, че е от изключително значение подготовката, ако някъде реката наближи критично ниво да се разположат необходимите съоръжения, за да може водата да се удържи в коритото. 

Правим  максималното да покрием  всички нужди в цялата страна, не можем  да се борим с природата, но превенцията е от изключително значение. На фона на случващото се в  световен мащаб, страната ни може би е пожалена от големи бедствия, но това не трябва да ни успокоява и трябва да се свършим  нашата работа, отбеляза вътрешният министър.Той благодари на доброволците, включили се в отводняването и спасителните действия в критични моменти.