Градушка е пробила покривите на автобусните спирки в село Владо Тричков. В момента цялото движение в района е спряно.

Колите са отбили от пътя, а минувачите гледат къде могат да се скрият от разразилата се стихия, която може да надупчи ламарините на возилата.
 
"Стоянките на рейсовете не се ремонтирани от дълго време. И една такава градушка ще повреди доста от тях. Дано само да няма ранени хора", съобщава  stolica.bg, позовавайки се на пътници, които търсеха под кое дърво да се спасят от появилата се буря.


Снимка: stolica.bg

В близкото село Свидня положението също е страшно. Небето изведнъж е притъмняло и е започнал да се лее дъжд. Видимостта в района е около 300 метра, губи се и сигналът на сателитните телевизии.


Снимка: stolica.bg

На места в София също започна да вали дъжд силен дъжд. За броени минути булевардите се превърнаха в реки. Заради наводнените улици на много места се образуваха задръствания. 

В „Горубляне” също е валяла градушка. Читател на БЛИЦ съобщава, че едри ледени топчета се изсипват над квартала поне от 15-ина минути. В "Студентски град" също е паднал град. 

Друг читател на медията ни съобщи, че на Ботевградско шосе, в района на кв. „Враждебна”, е паднало дърво. В село Кривина, пак по думите на наш читател, пък е пламнало дърво. Най-вероятно пожарът е предизвикан от мълния.

Припомняме, че синоптиците предупредиха, че още днес времето ще започне да се разваля, с умерен вятър от северозапад през нощта ще прониква хладен въздух. Над Северна България и планинските райони ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури.

Утре с до умерен вятър от северозапад, в източната половина от страната от североизток ще продължи да прониква хладен въздух.
 


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Какво ще е времето по дни и часове може да видите в рубриката на БЛИЦ, в която ви информираме в реално време какви са климатичните условия в страната