Труп на мъж, починал преди доста време, откриха в бургаския комплекс “Изгрев”. Тялото е на възрастен мъж, който е починал преди дни и е престоял непогребан в апартамент в Бургас, съобщиха от пресцентъра на "Гражданска защита", предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в морския град.
Сигналът за починал гражданин в апартамент в бургаския квартал "Изгрев” е подаден снощи около 21,20 ч. На мястото са пристигнали спасителна група от "Гражданска защита" и екип на Спешна помощ. Спасителна група от отдел „Аварийно-спасителни дейности” към „Гражданска защита” – Бургас заедно с екип от Спешна помощ е установила, че лицето е починало преди около месец и половина и поради голямата тежест и силното разлагане на трупа е необходима намесата на патолози.
Първоначалната информация на "Гражданска защита", че лицето е починало преди месец и половина, бе опровергана от съдебния лекар извършил аутопсията д-р Косьо Янков. Според него мъжът е починал преди не повече от седмица. Трупът е на мъж, на видима възраст 65 -67 години. По данни от съдебна медицина мъжът е страдал от тежка хипертония, прекарал е и инфаркт. Вече е установена самоличността на мъжа, но тъй като все още се води следствие името на починалия не се съобщава. /БЛИЦ