Мъж зад волана на автомобил блъсна внука си на улицата в шуменското село Друмево. Инцидентът станал минути преди 17 часа в сряда на ул.“Бузлуджа“. По данни на полицията лек автомобил „Сеат”, с шуменска регистрация, управляван от 58-годишния Стефан Х. е ударил 4-годишно момче, което пресичало.

Детето е настанено за лечение в шуменската болница с тежка травма на главата, фрактури на два шийни прешлена и дясна ключица, и е в кома. Има опасност за живота му, съобщава "Труд".

Водачът, който е дядо на детето по бащина линия, е отказал да бъде изпробван за алкохол с дрегер и да даде кръвна проба за химичен анализ. Наложило се съдия от Районен съд-Шумен да издаде определение и така била взета кръвна проба за химичен анализ. Стефан е в ареста за 24 часа.

След удара на детето, съсед го качил в колата си, за да го закара в болницата. По пътя линейката ги пресрещнала и взела момченцето.

Не е ясно как дядото е блъснал внука си. Възможно е като е видяло колата му, детето да се е затичало към него, предполага Сиябе Али, временен кмет на Друмево.