Неизвестен е стрелял с гранатомет срещу дома на един от сочените за наркобосове във Варна Веселин Жеков – Полицая. Това съобщи пред Дарик радио генералният комисар на МВР Павлин Димитров. Той допълни, че при инцидента Жеков не е пострадал.
По случая се води разследване. Павлин Димитров уточни, че в момента Веселин Жеков е под домашен арест и е в „особена ситуация” във връзка с водено досъдебно производство във Варна.

Най-вероятно става въпрос за сплашване, е оценката на разследващите. Отново става дума за пари, за преразпределение на пазари – финансови престъпни интереси. Самият Жеков не е пострадал, посочи комисар Димитров.

При всички положения става въпрос пари, каза генералният секретар на МВР в отговор на въпрос за версиите за взривяването на бар "Неро", собственост на скандално известния бизнесмен Николай Методиев – Пилето. В момента не може да се говори за открита война между хора и групировки от престъпния свят, каза още Димитров. По думите му винаги след успешни действия на МВР за разобличаване на престъпната дейност на определен кръг от хора и групировки, винаги се появяват желаещи да заемат тяхното място. Според него на сцената в момента се опитват да излязат много хора, като столицата е най-интересна за престъпния свят. Новата тенденция е в криминалните хроники да се появяват лица, които до момента не са били известни на полицията, не са били популярни и се опитват да навлязат в сенчестия бизнес, посочи Димитров. /БЛИЦ