Автобус от градския транспорт се запали на бул. „Цариградско шосе", близо до Орлов мост. Инцидентът стана в пиков сутрешен час. Както БЛИЦ съобщи, пострадали няма.
Двигателят на рейса по линия 306 пламва 20 метра след като е взел пътниците от спирка "Орлов мост". Шофьорът на автобуса отваря вратите веднага щом усеща дим. Помага и водач на таксиметров автомобил, който идва с пожарогасител.

Машината е на 8 години. „Изправен е. Минал е на технически преглед. Всичко от наша страна е направено”, заяви техникът, прегледал автобуса сутринта, цитиран от bTV.

От агенция "Автомобилна администрация" потвърдиха, че по документи машината е изправна.

Общината вече е поискала и проверка на всички автобуси, обслужващи частни линии. „Автобусът, който е от инцидента, е Автобус на годината за 2007 г. И един от не многото автобуси, произведени в Германия. Санкция ще има за фирмата поради неизвършените курсове, които са направени от конкретния автобус. Отделно от това изчаквам и становището, което е на компетентните органи”, каза зам.-кметът Евгени Кусев.

По информация на bTV пожарът е станал заради теч на масло от двигателя, което е възпламенено от турбокомпресора на машината.