Телата на четиримата, които се удавиха в морето край къмпинг "Силистар", ще бъдат транспортирани днес до Троян. Вчера бяха извадени труповете на трима от удавилите се, а онзи ден беше открито тялото на първия загинал. Тази сутрин в Бургас беше извършена аутопсията им.
БЛИЦ припомня, че инцидентът стана на 2 август. Около 15.30 часа в "Гражданска защита"-Бургас е бил подаден сигнал от очевидци, според които от висока скала е скочила жена, а след нея двама мъже. В последствие се оказа, че мъжете са трима.
Телата на Нико Генчев /21 г./ от Троян, Данаил Стоянов /24 г./от Троян, и Цветомира Цветанова /17 г./ от град Левски бяха открити вчера във водите в района на къмпинга. На 2 август бе открито тялото на 37-годишния Пламен Ангелов от Троян. Той е брат на Нико. Двамата не са с еднакви фамилни имена, тъй като са с различни бащи. Цветомира Цветанова живеела от няколко години в Троян и е била приятелка на Нико.

Според експерти от Гражданска защита причини за удавянето най-вероятно са били мъртвото вълнение в района и голямата дълбочина. Работи се и по версията момичето да е паднало от скалата, а тримата мъже да са скочили след нея, за да я спасяват. /БЛИЦ