12-годишно момиченце от Русия е било засмукано в тръба на басейн в хотел в турския курорт Бодрум. Инцидентът е станал на 18 август в хoтeл Sunhill в пoпулярния турcки курoрт.

Момиченцето, което е от Санкт Петербург, е било на почивка с родителите си. Влязло във водата, а ръката му попаднала в тръбата на помпата. Детето, което умеело да плува много добре, започнало да потъва. 

Пръв на помощ се притекъл татко му. Той се хвърлил във водата, но не успял да я освободи от тръбата. В спасителната акция се включили и други почиващи. С общи усилия успели да счупят тръбата и да извадят момиченцето на сушата. Родителите на детето твърдят, че персоналът на хотела не е направил абсолютно нищо. 

Докато е било под вода, момичето е получило сериозни наранявания. Когато я изкарали на сушата, съцето й не биело. В линейката медиците успели да възстановят сърдечния й ритъм. 

Детето е настанено в болница в Денизли.  Състоянието му е критично и се намира под непрекъснато лекарско наблюдение. 

Малката пациентка все още е в безсъзнание. Медиците са диагностицирали тежки увреждания на мозъка и черния дроб и се въздържат от прогнози. 

Oт Гeнeрaлнoтo кoнcулcтвo нa Руcия ca ce oбърнaли към мecтнитe турcки влacти зa пoлучaвaнe нa инфoрмaция зa инцидeнтa. Руcкитe влacти ca гoтoви дa oкaжaт пoмoщ нa ceмeйcтвoтo нa пocтрaдaлaтa. Зacтрaхoвaтeлитe cъщo ca ce aнгaжирaли.

Засега няма яснота какви са причините за него. Тепърва ще се изяснява кой носи вина.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!