“Който иска да набие ром, да дойде на Трифон Зарезан в парка”. С този призив в интернет ученици се наговориха да набият роми в Сандански, съобщиха от полицията, пише в. "24 часа".
Поводът за виртуалната бил инцидент отпреди месец, когато група младежи от махалата пребили момче от гимназия “Яне Сандански”. Приятели на пострадалия организирали онлайн дискусията и решили да отмъстят.

В неделя вечерта в градската градина се събрали 15-ина непълнолетни момчета. Всички били маскирани с качулки, шапки и кърпи на лицата. Групичката веднага съгледала младеж и момиче, които седели на пейка. Нападателите се нахвърлили с вериги, юмруци и ритници. Повалили на земята влюбените роми и започнали здраво да ги налагат. След това невръстните побойнмици избягали. Случайни минувачи извикали Бърза помощ, която отвела пострадалите в болница. По-сериозно е пострадал 23-годишният Сашо Вазев. Той е настанен в хирургия с разкъсни рани по главата и около ухото. Изписан е с шест шева. Приятелката му - 18-годишната Соня Симеонова се отървала по-леко, само с охлузвания.
Полицията реагирала веднага и още същата нощ са привикани на разпит седем от нападателите. /БЛИЦ