Английски турист е поразен от мълния в Пирин планина. Истинско чудо го е спасило, информира Нова телевизия.

Пострадалият е настанен в болницата в Сандански и се намира в сравнително стабилно състояние.

"Пострадалият беше в сравнително добро състояние, макар да е преживял нещо ужасно. Беше уплашен, обгорял и почти без дрехи. Имаше наранявания по главата и кръвоизливи", заяви Кристиян Урумов от Планинската спасителна служба.

"Около 3 часа е прекарал така в планината. Няма много спомени какво се е случило. Предполага, че е бил в безсъзнание. Като се е свестил е започнал да търси помощ", добави той.

"Обясняваше, че, като го е ударила мълнията, е излязла през ръцете му, но краката му бяха обгорели, сигурно от там е напуснала тялото му", изрази мнението си Урумов.
 

"Имал е два телефона. Единият е изгорял по време на удара, а другият му е помогнал да се свърже с нас, иначе е щял да умре. Оказахме му първа помощ и след това го свалихме до спешния център", каза той.

"Той е тичал в планината. Бил е с дрехи за ежедневен преход. По-голямата част буквално липсваха и се виждаше обгореното му тяло и как точно е преминала мълнията по него. По време на буря не е хубаво да се седи на високи части", завърши Урумов.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!