6-годишно момченце от кубратското село Преслав е било връзвано за наказание в детска градина "Щастливо детство". Ръцете и краката на Гюксел Сехринов били омотани с въженца за игра и завързани към печката в занималнята. Това твърди майката на детето Дженам Мехмедова, съобщава в. "Стандарт".
 Родителите на Гюксел научили за случилото се от съседка, която отишла да си прибере детето от градината. Тя видяла, че 6-годишният Гюксел е наказан в стаята на малката група и плаче пред погледите на 3-годишните деца.
Персоналът на забавачницата твърди, че родителите изопачават истината. Според директорката Нериман Шабан Гюксел бил много буйно дете и често проявявал агресия към другарчетата си. В деня на инцидента той пречел на цялата група да рисува и възпитателката на групата "Пеперуда" го преместила при по-малките. Ренгинар Рамаданова е сред изявените детски педагожки в общината. И тя, и лелката Имрен Себайтинова са млади жени, които се грижат за децата с любов, твърди директорката. Същото потвърди и кметът на селото Недим Халилов. Той смята, че заради роднински разправии родителите на Гюксел искат да злепоставят леличката Имрен. Следващата седмица общинска комисия, назначена от кметството в Кубрат, ще проверява случая, обясни той.
Дженам и Сехрин Яшарови са категорични, че докато детегледачката не бъде уволнена, синът им няма да посещава детската градина. Вече са записали детето си в забавачница в с. Нова Черна, където малкият ще живее при баба си, обясни майка му. Тя изрично отбеляза, че редовно е плащала таксите в детската градина и винаги давала пари за помагала и пособия, които родителите плащат. /БЛИЦ