Снощи към 23:10 ч. е възстановено движението на влакове по едната железопътна линия в участъка между Пловдив и Тодор Каблешков. Композициите се движат с дизелови локомотиви, тъй като контактната мрежа е прекъсната след инцидента в района на спирка Прослав и не е възможно преминаването на електрически локомотиви.
Нощните влакове и ранните сутрешни влакове са преминали през участъка със закъснение от около 30 минути средно на влак. Предстоят ремонтни работи по възстановяване на контактната мрежа в участъка, по време на които движението на влакове между Пловдив и Тодор Каблешков ще бъде временно преустановено. „Български държавни железници” ЕАД създават организация за превоз на пътниците с автобуси в този участък.  
БЛИЦ припомня, че два вагона от пътническия влак № 10116, пътуващ по линията Пловдив – София напълно изгоряха при пожар, който избухна малко преди 18 часа вчера. Мотрисата се запалила край гара Тодор Каблешков, след заминаването от спирка Прослав. Член на екипажа на влака вижда, че от единия шкаф с електрическо оборудване във втория вагон излиза пушек. Влакът е спрян, локомотивната бригада започва евакуация на пътниците, след което започва да гаси огъня с пожарогасителите във влака и незабавно е уведомена противопожарната служба. В гасенето на пожара участваха пет специализирани автомобили, екипи на КАТ, на Второ РПУ в Пловдив и полицейското управление в Стамболийски. Огънят е потушен за час. Няма пострадали пътници или влаков персонал. В мотрисата са пътували около 260 души. Всички са извозени с автобуси до гара Септември. /БЛИЦ