Любен А. от тетевенското с. Глогово е задържан под стража. 19-годишният балканджия мина в нелегалност, след като в петък в с. Градежница около 3,30 ч простреля с двуцевна ловна пушка 12-ти калибър в раменната област Фиданка З. в дома й, а РУ на МВР-Тетевен образува дознание по случая, съобщиха от ОД на МВР-Ловеч.
Според полицията към момента няма опасност за живота на 36-годишната жертва. Тя се възстановява от раните си в ловешката хирургия. Жената пострада при опит да защити дъщеря си, абитуриентка в тетевенска гимназия. Нападателят й нахлу с чифтето на баща си авджия в къщата й от гняв, че щерка й отхвърлила любовта му. По думите на нейни съселяни преди да влезе в дома на изгората си, Любен изключил електрозахранването, в тъмното обаче нервите му неиздържали и той стрелял срещу първия човек, мярнал се пред очите му, подир което избягал. В момента той е в ареста на тетевенската полиция.
Наскоро Любен А. с гореща кръв пребил юноша, за когото се говорело, че другарува с гимназистката. /Гергана Димитрова, БЛИЦ