Загиналата в самолетната катастрофа на мадридското летище българка Антоанет Станимирова е майка на футболиста Мартин Кожухаров от младежкия отбор на испанския футболен клуб Реал (Мадрид). Тя е пътувала със самолета на испанската авиокомпания "Спанеър", който катастрофира вчера на мадридското летище Барахас, съобщава електронното издание Марка.
Българката е пътувала с полета за Гран Канария, след като прекарала няколко дни при сина си в Мадрид. Самият футболист научил за трагедията преди дебюта си за юношеския отбор на Реал (М) в мач в град Валдебебас. Българският нападател играл през второто полувреме и макар че не отбелязал гол, се представил силно.

Преди мача футболистът се свързал по телефона с баща си, който работи на Канарските острови, и му съобщил за катастрофата. Изданието припомня, че клубът Реал (М) беше един от първите, които реагираха на новината за катастрофата и изразиха съболезнованията си на роднините на жертвите. На сайта на клуба хиляди фенове на Реал оставиха също съболезнователни съобщения към роднините на жертвите, допълва изданието.

Това е най-тежката самолетна катастрофа в Испания от 1985 г., а в Европа - от 2006 г. насам, отбелязва АФП. Испанският премиер Хосе Луис Родригес Сапатеро заяви, че правителството му e потресено от катастрофата. "Правителството, както и всички испански граждани, е потресено и наскърбено от тази трагедия", каза Сапатеро, който спешно прекрати почивката си. Искам да изразя покрусата си, съболезнованията и съчувствието си към жертвите, добави премиерът на летище "Барахас". /БЛИЦ