76-годишна жена е загинала и 60-годишен мъж е пострадал при пожари през денонощието, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Тази сутрин в 1.40 часа бил получен сигнал за възникнал пожар в къща, в с.Голям Извор, област Ловеч. На място на инцидента са били два екипи на пожарната безопасност с два пожарни автомобила и екипи. Вследствие на пожара е пострадал 60-годишен мъж, унищожена покривна конструкция 100 кв.м., стопанска постройка 40 кв.м., сух фураж – 2 тона, врати и прозорци на 2 гаража, 2 навеса за дърва с 20 куб.м. дърва за огрев, 3 кози, домашно имущество. За изясняване на причината за инцидента продължава работата РПУ- Тетевен.
Тази сутрин в 9.25 часа е получен сигнал за възникнал пожар в къща в с.Деков, община Белене, област Плевен. Причината за пожара е в процес на установяване. Вследствие на пожара е загинала 76-годишна жена, унищожени са 120 кв.м. покривна конструкция, прозорци, врати, обзавеждане.

Също днес, около 9.43 часа е получен сигнал за възникнал пожар в сухи треви и храсти в с. Горна Брезница, община Кресна, област Благоевград. За ликвидиране на пожара са изпратени пожарен автомобил, екип и гасаческа група от 25 души от Държавно леснийчество Кресна. Към момента /12 часа/ пожарът е локализиран на площ около 50 дка.
До 12 часа днес пожарникарите са реагирали на 70 сигнала за произшествия, от които 55 пожара и 11 аварийно – спасителни дейности. Към момента служителите на пожарната безопасност участват в локализирането и ликвидирането на 17 произшествия. /БЛИЦ