Тази сутрин живущи в блок в близост до ОУ "Душо Хаджидеков" се сблъскаха с ужасяваща гледка - целият им вход бе в кръв. Причината скоро става ясна на всички - огромно стъкло до вратата на входа е счупено, а от него започват пътеки от кръв, съобщава "Трафик"

"Имаше кръв навсякъде буквално. Който и да го е счупил се е нарязал много. Пред асансьора, на пейката отпред, дори на спирката на автобусите в близост. Видяхме, че е използвана чешмата на първото междуетажно пространство - явно човекът, потрошил стъклото се е опитал да измие кръвта от себе си", разказа живуща във входа. 

Част от живущите чуват звуци от чупене на стъкла след 23 часа снощи. Те обаче не предполагат, че става дума за техния вход. 

"Чух да се трошат стъкла, предполагам, че цялата махала го е чула, но помислих, че някой изхвърля отпадъци...", разказа още пловдивчанката. 

Кръвта обаче води до площадката на петия етаж. Според съседка от етажа, снощи повече от 10 минути на звънеца на един от апартаментите на етажа някой е звънял агресивно. 

"Звънеше се в продължение на много време. Никой обаче не отваряше. Бях си легнала, така че не знам кой е бил пред вратата. Даже им почуках по стената да спрат за звънят, след като никой не отваря", разказа жената. 

Според съседи кървавите следи водят до апартамент обитаван от двама мъже, родом от Турция. Предполага се обаче, че който и да ги е търсил, не ги е намерил. Съседи разказаха, че често мъжете са имали посетители. 

"Чувал съм доста скандали между тях", коментира съсед. 

Живущите с изненада виждат кървавите дири на сутринта, тъй като тази нощ никой не е чул крясъци във входа. Именно заради това съседите не знаят викана ли е полиция за среднощния екшън, нито кой може да е отговорен за золума. 

По-голямата част от кървавите следи вече са изчистени.