Разтревожени мексикански фермери от община Меделин де Браво във Веракрус съобщават за множество смъртоносни нападения върху добитъка през нощта от Коледа насам в ранчото Санта Лусия, информира "Дейли Стар".

Смята се, че митичното кръвосмучещо същество, наречено Чупакабра, е свързано с атаките срещу дивите овце.

Ветеринарите са изключили вече всеки естествен известен хищник за смъртта на 18-те овце, тъй като следите от ухапванията не съответстват на тези на койот, прилеп, куче, рис или друг, открит в региона.Не се смята, че става въпрос и за жестоки крадци, тъй като фермерите съобщават, че нито едно от животните им не е изчезнало.

След първата атака на 25 декември 2020 г. е имало и други инциденти на 28 декември, 12 януари и 21 февруари.

Фотографиите показват, че някои от наранените овце имат рани по муцуната или врата след нападенията от съществото.Мистериозните обстоятелства зад нападенията са накарали някои местни жители да повярват, че те са извършени от митичното същество, известно като „Чупакабра“, което според легендата се храни с различни животни, но най-вече с добитък.

Чупакабра е добре познат в латиноамериканските страни и части от Съединените щати, след като за пръв път е видян в Пуерто Рико през 1995 година.

Оттогава са съобщавани от очевидци различни описания на животното, макар че все още се смята, че то едва ли съществува.

Мексиканските фермери са загубили цели 18 овце от началото на атаките и се страхуват, че мистериозното създание може да им навреди.Местните хора обаче заявяват, че остават бдителни с надеждата да заловят животното, което според тях убива без видима причина, тъй като то не се храни с плячката си.

Превод и редакция: БЛИЦ