Пиарът на ГЕРБ Никола Николов реагира с остър коментир по повод поведението на сценариста на Слави Трифонов - Тошко Йорданов, който вчера в предаването си заплаши журналиста на Нова телевизия Благой Цицелков.

Повод за това стана репортаж, в който журналистът допуска грешка в ефира, че от „Има такъв народ“ са готови да приемат подкрепа от абсолютно всеки, включително от ДПС и ГЕРБ.


По-късно самият Цицелков обяснява думите си в социалните мрежи. Оказва се, че без умисъл объркал двете парламентарни фракции с твърде дълги и не съвсем подходящи имена - „Има такъв народ“ и „Изправи се! Мутри вън!“.

Новият депутат пусна част от репортаж с участието на Цицелков, след което коментира: "Ако бяхме в Крумова България, за тази лъжа щяха да липсват части от тялото на това момче с микрофона."

„Става въпрос за неволна грешка по време на жива връзка в обедна емисия. По време на нея казвам „Има такъв народ” вместо „Изправи се! Мутри вън!”.

От репортажа, излъчен малко по-късно, става ясно, че имам предвид „Изправи се! - Мутри вън!”, уточнява Цицелков. 

Ето какво написа за заплахите Николов: "

Лошо започвате, г-н продуцент! Свободата на словото е свещено право, мислех си, че го знаете. Заплахите срещу журналисти не са демократична практика.

A сега ми е по-интересно как журналистическата гилдия ще защити колегата си и свободата на словото в България. Ако още не сте видяли за какво иде реч, можете да видите видеото.

СБЖ - Официална страница на Съюза на българските журналисти Асоциация на европейските журналисти - България Нова Телевизия Бтв новините "По света и у нас" - новините на БНТ #ИмаТакиваМутри".