Катранът в кацата с мед е факт. Служебното правителство се надявам да не е програмирано така, че да нямаме легитимно правителство и да сме на избори на есен. Основната работа на едно служебно правителство е да проведе избори. Ако някои си прави сметки да хвърля държавата в хаос и в мътна вода да ловим риба смятам, че това ще ни коства много. Това заяви политологът Калоян Методиев в ефира на БНТ.

45-тия парламент не направи нищо, направи пакост. Единствените промени, които направи бяха през нощта с неясни договорки. Единственото полезно нещо беше, че той беше витрина, че този шум и маймунджалъци привлякоха внимание и видяхме кой си спазва обещанията, кои истерясва, кой е чекистката с коня", коментира той. По думите му комисията за ревизия на управлението не е била най-успешната, но най-шумната и най-пародийната

По отношение на служебния кабинет политологът смята, че в него има повече кадри на ГЕРБ, отколкото на БСП.

"Това е съветът ми към ГЕРБ малко да се смирят, защото знаят в какво състояние са. С избирането на Рашидов и Даниел Митов се търси ново послание, но докато не се смени Борисов, няма да има промяна. НДСВ без царя взе 0,2 %", коментира той. 


Нищо няма да откъсне Жан Виденов. Това е един атакистки вот, който от много време си търси стопанина, Волен Сидеров го изпусна, Възраждане. ИТН е голямото разочарование. Слави Трифонов се радваше на голям контрол. Той мълча през цялата компания, по едно време хейт. Цялата политическа класа се въртеше около Слави Трифонов", посочи Методиев.

"Докато другите ги биеха яко. Борисов, ясно, Корнелия Нинова, Христо Иванов, патриоти, той стоеше в една комфортна среда. Трябва да си понесе отговорността. Каквото за всички останали, това и за него. Виждате в „Панорама" какъв език, какви послания. Каква ще е подредбата в първо, второ и трето място, може да има размествания“, прогнозира той.

"Двете интервюта, които се дадоха за БНТ и БНР, показаха какви са проблемите в тази пария. Те не знаят какво да правят, нападат всички. Време е те да се сложат на равна нога с всички останали, защото в противен случай ще създадем едно чудовище“, смята той.

"Протестните партии бяха едно менте предизборно. ИТН не е участвало в протести с антистатукво, вечно оплюване на всички едно шоу", коментира ощ Методиев. 

Какво се е случило през този месец. Кой си държи на обещанията, кой ще предложи някакви неща, кой само вдига пушилка, кой е психически нестабилен да управлява. Трети път ако идем на избори ще е фатално за държавата. Най-вече за българския бизнес.