Редно е Република Северна Македония /РСМ/ да бъде присъединена към ЕС, но това е много дълъг процес, който ще завърши, когато изпълнят критериите.

Това коментира пред студенти в Пловдив зам.-председателят на "Има такъв народ" /ИТН/ Тошко Йорданов, цитиран от novini.bg.

Лидерът на партията Слави Трифонов отбеляза, че без РСМ да изпълни необходимото, за да сме спокойни всички ние, като народ, по отношение на историята ни и на това "какво представлява Македония", мнението им като партия ще е еднакво с това на всички българи.

"Никой не може да ни вземе историята. Дори да приемем вариант, в който е започнал процес за присъединяване на РС Македония, той може да трае 10-15 години", обясни Тошко Йорданов. За нещастие на тези, които твърдят, че има "македонска нация през Средновековието", всъщност няма нито един исторически извор по темата, посочи Йорданов.

"Македония е редно да бъде присъединена към ЕС, защото цивилизационно е част от Европа, но това е много дълъг процес, който ще завърши тогава, когато те изпълнят нещата, които трябва да изпълнят", категоричен бе Йорданов.