В четвъртък гръмна голям скандал в служебния кабинет. Оказа се, че служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е вкарал човек на бизнесмена Васил Божков, който се укрива в Дубай с 19 обвинения, в ръководството на МВР. Става въпрос за Елена Павлова Фичерова-Караиванова, която от вчера е началник на кабинета на вътрешния министър.

БЛИЦ припомня, че в личния си фейсбук профил политологът Огнян Минчев разкри топлата връзка между служебния кабинет и партията на обвинения в 19 престъпления бизнесмен.

Коментар по темата направи и продуцентът Виктор Димчев. Той не само коментира назначението, но и политическата кариера на Рашков. Освен това Димчев предрече, че скоро Божков може да се уреди с „министерско кресло“.

Ето какво написа Виктор Димчев в личния си фейсбук профил (публикуваме думите му без редакторска намеса):

„Позор ли?

Бойко Рашков назначил кандидат от депутатите на Черепа за шеф в МВР.

Чудя се защо се учудвате.

Същият Бойко Рашков е продукт на живковата правораздавателна система, а до поста шеф на НСлС го издига като премиер самият Жан Виденов, където остава и през цялото управление на Иван Костов.

Днес е служебен вицепремиер и отново обслужва червените другари, на които дължи цялата си политическа кариера. 

В почти всяко едно публично интервю за последните 25 години го изразява доста отчетливо. 

Мисля, че ако Васил Божков плати достатъчно много на летните избори, ще влезе в Парламента със своята партия и нищо чудно някой ден сам да седне в министерско кресло.

Е, тогава ще видите истински позор, особено като се отпечатат визитките картички - "Васил Божков - The Skull - министър на вътрешните работи".