Централнотото оперативно бюро на ДПС проведе първото си заседание. Нашата оценка е, че постигнахме много добри резултати. ДПС е единствената партия от последното управление, което повиши своите резултати. Другите две основни партии загубиха. Това заяви председателят Мустафа Карадайъ.

ДПС не загуби нито един мандат, от които имаше в предишния парламент. Това е оценката ни от данните от ЦИК, а политическата ни оценка я направихме още в изборната нощ, а именно, че хората гласуваха за промяна.", изтъкна той.

"Ние в ДПС започнахме промяната от себе си. Още на изборите за членове на Европейския парламент през 2019 слогънът ни беше – Ние залагаме на младите. На местните избори също заложихме на младите, а и на тези избори, както медиите правилно отразиха, нашите кандидати са най-младите.

За сегашната ситуация – политическа, парламентарна, бих искал да ви припомня словото на нашия почетен председател - „Програмният кабинет за ускорено догонващо развитие е сериозен тест за това до колко сме готови да надмогнем нашето политическо его и какво може да направим за повишаване на стандарта на живот на хората. Да покажем, че има светлина в тунела", цитира той.

"ДПС няма да подкрепи правителство на срутилите се партии – ГЕРБ и БСП, ако има предложен кабинет от тях, ние няма да го подкрепим“, посочи още Карадайъ.

"Водени от грижата за хората и за страната, ние от ДПС бихме подкрепили кабинет на новите партии в новото НС, който да има ясни и точни цели. 

Призоваваме всички партии и коалиции от новото 45-то НС за диалог. Ако новите политически формации не успеят да реализират кабинет, ДПС е готова за избори още сега.

Няма да участваме в кабинет, но бихме подкрепили кабинет, предложен от новите партии. Аз се надявам, че това, което твърдите, че г-н Трифонов е свързан с нас, да е вярно, така ние ставаме най-голямата парламентарна група", пошегува се още Карадайъ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!