В продължение на 3 месеца чакахме отговор за 1,5 млн. лв. за данъчната проверка на фирмата на Искрен Спецов. Г-н Василев имаше цял мандат да извърши тази проверка. В 18:15 часа в сряда той обяви на кого е бил връчен докладът. Министър Василев казва с едно изречение, че през 2016 година е подписан ревизионният доклад на фирмата на Спецов. Това заяви Христо Гаджев по време на извънреден брифинг на ГЕРБ. 

"Той е знаел, че дължи 1,5 млн. лв. на хазната, но въпреки това е продал фирмата си. Министърът на финансите е покривал месеци наред това. Асен Василев каза, че ако това се окаже вярно, ще уволни Спецов. Е, явно е знаел, но го обяви в извънработно време, след като вече не е министър. Въпросът е Румен Радев ще продължи ли да държи шефа на НАП. Човек, който е укривал ДДС, да продължава да бъде пеф на НАП", каза още Гаджев.
 

"Романтичният период на Радев и неговите министри започна да свършва. Асен Василев прехвърли горещия картоф на Румен Радев в 18:15 след края на парламента и личния му мандат и се впусна в парламентарната битка. Когато говориш за модели и промяна, не е лошо да се набереш на летвата и дори да я прескочиш. Аз съм сигурен, че Румен Радев и Василев са прикривали Спецов", допълни го Александър Ненков.

"Какво толкова тайно е трябвало да свърши Спецов, за да получава такава подкрепа от Радев и Василев. Ако г-н Радев не освободи незабавно г-н Спецов, то той е съучастник на един човек, който няма морал и качества за такава позиция", заяви още той. 

"Вчера Радев произнесе реч, на която си приписа несъществуващи успехи и приноси, за които служебното правителство не е работило. Няма как да се твърди, че благодарение на Спецов са се увеличили приходите в хазната. За всички, които имат глава на раменете е ясно, че за да имаме по-високи приходи, те са в следствие на политиката на нашето правителство - това на Бойко Борисов", обясни бившият социален министър Деница Сачева. 

"Работата на служебното правителство може да се оцени след края на последното тримесечие. Крайно време е Радев да отговори на този въпрос за 1,5 млн. лв. и до кога ще покрива Спецов. Защо Радев не проявява принципно поведение и отношение. Крайно време е той да бъде отстранен. Ако Румен Радев се притеснява, че Спецов ще остане без работа, може да го наемат са счетоводител в новия политически проект", каза Сачева.