"Ние сме едни и същи и в Брюксел, и в София, и в Плевен, и в Буковлък. С душа и сърце работим за просперитета на нашата Родина България", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, който е кандидатът на Движението за президент на България.

По време на предизборна среща в Плевен той се възмути, че в България се намират партии и хора, които умишлено рисуват фалшив образ на ДПС и лепят етикети на Движението, съобщават от партията.

"Правят го, защото имат двойствено и лицемерно поведение - едно в Брюксел, друго в България. В Брюксел приемат едни регламенти, в България гласуват обратни на тях закони", заяви Мустафа Карадайъ.Той посочи, че кампания на партията тръгва от Брюксел, защото „на нас Европа не ни е нито началник, нито мащеха“.

"Брюксел не търси поводи за различия, омраза, разделение и червени линии. Брюксел търси знаещите, можещите и идейните хора, които ще задават цел, посока и приоритети", подчерта Мустафа Карадайъ.
 

Той изтъкна, че президентската институция у нас не е лишена от съдържание.

"В Конституцията пише, че олицетворява единството на нацията. Но виждаме там хора, които търсят разделителни линии. Ние с г-жа Искра Михайлова олицетворяваме единството на нацията. През всички тези 30 години, в които сме заедно в политиката, основната ни ценност е философията на заедността", посочи кандидатът за президент.Той изрази мнение, че президентската институция е полето, на което различните политически партии трябва да намерят съгласие за националните цели, а не президентът да застава в политическия окоп и да води политически битки.