Без политически дебат по идеи за управление на страната протече поредното издание на „Панорама“, гостите успяха да изненадат водещия Бойко Василев, който заедно със зрителите стана свидетел на поредния скандал и надвикване в студиото, пише tribune.bg.

Анелия Дулева, кандидат-депутат от „Атака“, бе атракцията на вечерта като непрестанно прекъсваше останалите гости – Мария Капон от „Изправи се! Мутри вън!", Иван Ченчев от БСП, Ерджан Ебатин от ДПС и Милен Михов от ВМРО.

Дулева прати Мария Капон при Иван Костов, а пловдивчанката се обиди, защото не е била в управлението на бившия лидер на СДС и ДСБ. Репортерката от „Атака“ стресна и Милен Михов от ВМРО, като констатира, че изтребителите Ф-16 са проект от 1976 г., а сме дали за тях милиарди, докато машините са на чертежи. „Как така - от 1976 г., пък са още на чертежи", изуми се Михов.

Когато Иван Ченчев от БСП заговори, че трябва да се махне плоският данък, Дулева не го пожали и му припомни, че неговата партия е приела закона.

„Плоският данък си свърши работата...", едва успя да констатира червеният кандидат-депутат, но беше надвикан. Така се стигна до зрелищния скандал, когато всички започнаха да говорят един върху друг. Наложи се Бойко Василев да моли „любезните си гости" взаимно да се изслушват, но те продължиха да се надвикват. Като резултат избирателите не чуха почти нищо за управленските идеи на партиите.

„Ако партия „Атака" има мнозинство в парламента, ще отменим мерките", обеща Анелия Дулева, защото според статистически данни 7 милиона души вече са починали от глад. По думите й „ваксинацията по никакъв начин няма да помогне“, защото „това е биологично оръжие, пуснато от световния елит срещу човечеството.

От своя страна, депутатът от БСП Иван Ченчев настоя държавата да се придържа към съществуващия план за действия при епидемия.
„С едва 2% брой ваксинирани, ние сме най-слаби като договореност на нови ваксини и първи по смъртност", констатира Ченчев и отдаде това на факта, че „имаме най-слабия премиер в Европа".

Социалистът настоя всички български граждани трябва да имат равен достъп до ваксинация.

„Това е една световна криза, трудно е да се намери баланс и да се намери справедлива формула, по която светът да върви напред. Може би трябва да се търси медицинско решение на проблема. Първото е ваксинирането", изтъкна представителят на ДПС Ерджан Ебатин по повод пандемията. Според него правителството няма план, а 10-дневния локдаун няма да реши нищо.

„Това, което ние виждаме е, че хората умират", коментира Мария Капон. Тя смята, че правителството тотално се е провалило с мерките си, включително и икономическите.

„Новите кебапчета са ваксините. Правят се списъци кои да бъдат ваксинирани", смята Капон. Тя увери, че за управляващите е много удобно точно в момента да има локдаун и причината за това са предстоящите избори.

"Ние сме в положение на война и трябва да се действа като на война. Конспиративните теории въобще не могат да бъде приложени", заяви Милен Михов от ВМРО относно ситуацията с пандемията. Той скочи на „Отровното трио“ за това, че са призовали хората да свалят маските си в една от протестните вечери през изминалата година.

„Нашето виждане за излизане от кризата и ускорено развитие е това да стане чрез умерени данъчни реформи и електронно правителство", посочи Милен Михов.