С уникални софийски листи изненада ДПС. На фона на дългогодишните твърдения на опонентите на Движението, че то не е силно в столицата, партията на Доган кандидатира млади и високообразовани професионалисти, пише "Стандарт". 

36-годишната Таня Иванова е водач на листата в 23 МИР. По образование тя е магистър инженерен дизайн. Била е кмет на Владая в периода 2015-2019. Има голям опит в различни медии и кинопродукции.

Но това, с което надминава всички останали участници от другите партии в надпреварата, е фактът, че е професионален състезател по мотоциклетизъм. Тя е двукратен източноевропейски и републикански вицешампион за 2013 и 2014. Говори английски и френски езици. Средната възраст на листата е 40 години.

31-годишната Райна Иванова оглавява най-младата листа на ДПС - в лидерския 25 МИР. Докато старите партии заложиха на шефовете си Бойко Борисов, Корнелия Нинова, Христо Иванов, че дори и Васил Божков, ДПС пусна напред млади професионалисти.

Иванова е магистър икономическо право на ЕС от Сорбоната, Париж, бакалавър по право от Сорбоната, в момента е мениджър в международна компания. Владее 6 езика: английски, френски, немски, испански, руски и латински. След нея е острието на ДПС в Европарламента Илхан Кючюк - втори мандат евродепутат, втори мандат вицепрезидент на АЛДЕ. Средната възраст на листата е 31 години.

На другия полюс по години е третата софийска листа - на 24 МИР. Тя се води от именития д-р Стоян Стоянов, бивш зам.-министър на здравеопазването.

След него е младият финансист Васимир Радулов, с впечатляваща биография. Той е магистър по „Застраховане и социално дело“ от УНСС, като е завършил класа на проф. д-р Христо Драганов. Има магистрърска програма по „Публични финанси“ отново в УНСС. Магистър е по „Счетоводство и одит на публичния сектор“ в Стопанска академия „Димитър Ценов“ в Свищов.

Освен това е магистър по „Реторика“ при СУ „Св. Климент Охридски“ и магистър по „Национална сигурност и отбрана“ във Военна академия „Георги Раковски“. В листата е и бившият зам.-министър на финансите Атанас Кънчев.

Това е списъкът с опит, каза Мустафа Карадайъ, съобщавайки, че средната възраст на листата е 51 години