„Победата на Бойко Борисов е уникална поради две причини – едната е заради джипката, която стана символ на промяната в България, а втората – невероятната му международна дейност“, каза бившият конституционен съдия и кандидат за депутат на ГЕРБ Георги Марков в студиото на „Тази сутрин“.

По думите му Борисов е ветеран и абсолютен европейски шампион по победи – с един мандат повече от Ангела Меркел и Виктор Орбан. Той определи Борисов и като „старейшината на ЕНП“.

Окончателно: ЦИК обяви разпределението на мандатите от вота, ето кой с колко се облажи

Марков коментира решението на Борисов да се откаже от депутатското място като силен политически ход. „Не може да си возил на джипката Камерън и Орбан, да си ученик на Меркел и да седнеш с Бабикян в един парламент, и да слушаш лудостите на Мая Манолова“, каза той иронично.

Той разкри, че вече се е чувал с Бойко Борисов след парламентарния вот.

„Казах му Виктор Орбан чакаше осем години унгарските комунисти да продадат държавата, а ти, приятелю, ще чакаш най-много осем месеца. Не ги бива за нищо, смешни са, нямат подкрепа. България трябва да мине през това и ти да се върнеш на бял кон“, каза Марков.

Извънредна новина от ЦИК за искането на Бойко Борисов!

Марков също така добави, че Борисов на практика ще управлява още две години, тъй като България освен парламентарна република е и с местно самоуправление. „По места Борисов продължава да управлява цели 5 млн. българи. Той управлява цялата страна. Продължава международната си дейност като ветеран в ЕНП, а конфигурацията да я решават тези победените“.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!