От ГЕРБ не подминаха речта на президента Румен Радев за изборите. Обръщението на държавния глава не се хареса на управляващата партия заради твърденията, че "приключва един мандат, белязан от скандали, разкрития, протести и икономическа криза".

От ГЕРБ отново напомниха, че датата на вота е можело да бъде отложена, за да отмине малко вълната от коронавируса.

„Обикновено такива мрачни речи той държи на 31 декември или пък - "Честит първи април", защото президентът се очерта като един от най-големите шегобийци в държавата. Надявам се, че това е първоаприлска шега. При други обстоятелства всеки щеше да бъде съден за клевета”, заяви пред Нова Телевизия зам.-министърът на външните работи Георг Георгиев.

"Основният виновник българи да не могат да стигнат до избирателни урни в неделя е той. След всички консултации, които проведе, след всички партии, които привика, позиционира изборите на Великден - във време на криза, на локдаун, на ограничителни мерки”, коментира Георгиев.

"Най-сериозната заявка за борба с корпоративния или купения вот е да отидеш да гласуваш. Нашият отговор на всичко това е висока избирателна активност”, каза още той.