По време на излъчването на предизборния концерт на “Има такъв народ” водачът на листата в Ловеч Станислав Балабанов, който вероятно вече е депутат, завършва речта си в празната “Арена армеец” с репликата “Силата е в истината”, пише tribune.bg.


Станислав Балабанов

Ето какво още пишат от изданието:


Суровите кадри от записа, които бяха разпространени в Мрежата в петък, показват истината зад кулисите. Светлините на сцената театрално изгасват и речта на Балабанов е последвана от бурни аплодисменти.


Хората от екипа на Трифонов, които са и кандидати за депутати, въодушевено ръкопляскат и се хилят истерично. На кадър на знаме с надпис “Свобода или смърт” се чува гласът на самият Слави Трифонов, който казва “Браво, Балабанов! Мутафчийски плаче!”.

Личното отношение на шоумена политик към здравните мерки и генерал Мутафчийски е публично известно и е основен мотив от кампанията му. През април 2020 година Слави Трифонов казва:” Епидемия в България с коронавирус няма, няма и да има.

За да има, трябва да се заразят повече от 140 000. Това няма как да стане. Двама генерали - Борисов и Мутафчийски, говорят лъжи, за да плашат хората. Плашат ни тези двамата с… нищо.”

Каква е истината?

През март 2021 година новите случаи на коронавирусна инфекция достигат рекордните 5000 души за денонощие. Над 10 000 души са хоспитализирани. 300 хиляди българи са преболедували официално вируса, но статистиката сочи, че са повече от 1,2 млн души. 458 000 са имунизирани до момента.

Кой е Станислав Балабанов?

Станислав Балабанов е издигнат за водач листата на Трифонов в Ловеч, въпреки че е от Пловдив. 

Той се прочу заедно с началото на ковид кризата заради агресивното си поведение към Националния оперативен щаб и личното му отношение към генерал Мутафчийски. Балабанов се изявяваше на брифингите на НОЩ като журналист от телевизия 7/8.

Преди ролята на “Мутро-репортер” Балабанов е момче за всичко в екипа на шоумена. Подобно на иконома на Трифонов Ванката, той работи зад кадър и остава в сянка дълги години.

При всяка възможност Станислав Балабанов провокира НОЩ и настоява генерал Мутафчийски да се извини на народа за прогнозите си, че ще има хиляди заразени от коронавирус. “Никой няма да мре! Никой няма яко да мре!”, твърди Балабанов през 2020 година.
Неговите Фейсбук изказвания обикновено завършват със “Силата е в истината”. 

Ще се извини ли днес Станислав Балабанов на хората, че изигра основна роля в омаскаряването на усилията на здравните власти да се справят с ковид кризата? Ще се извини ли Станислав Трифонов на народа за грозното си отношение на фона на хиляди заболели от коронавирус, включително той? Едва ли. За хората от “Има такъв народ” коронавирус пандемията е просто шоу.

Силата е в истината!