Костадин Георгиев-Коцето Калки и бившият кмет на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева повеждат листи за предстоящите избори. Те са от гражданската квота на партията Общество за Нова България, пише tribune.bg.

Коцето Калки ще търси подкрепа в Бургас и в Пазарджик. Подсъдимата бивша кметица на „Младост“ води две листи в София - 23 и 24 избирателен район.

Десислава Иванчева счита, че влизането в Народното събрание на Общество за Нова България съвсем не е химера и припомня, че на последните избори тя съвсем сама получи доверие на над 30 000 избиратели.

Бившата кметица вече загатна, че кампанията ѝ ще бъде доста нестандартна, като обяви, че една от целите ѝ е легализиране на медицинската марихуана.

Иванчева беше арестувана за искане на подкуп от строителен предприемач през 2018 и бе осъдена на 20 години затвор. След това присъдата ѝ бе намалена на 8 години на втора инстанция, а скоро процесът ще се гледа на трета инстанция. В момента бившият независим кмет на „Младост“ е под домашен арест.